Zapytanie ofertowe nr 14/2014 na dostawę i montaż wyposażenia kuchni (1 kpl.)

Zamówienie nie jest objęte ustawą Prawo zamówień publicznych.Dotyczy zamówień, których wartość nie przekracza w złotych równowartości 14 000 euro netto bądź zamówień udzielanych przez Zamawiających, którzy nie są zobowiązani do stosowania Pzp bez względu na wartość zamówienia.

Zapytanie ofertowe nr 14/2014 na dostawę i montaż wyposażenia kuchni (1 kpl.)

17 września 2014

Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe DOMHAL Jarosław Dąbrowski

Wilczewo 44

19-200 Grajewo

TELEFON: 862722244

FAX: 862722244

REGON: 450189523

E-mail: jarek.domhal@wp.pl

Treść ogłoszenia


Grajewo, dnia 17.09.2014 r.


Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe


DOMHAL Jarosław Dąbrowski


Wilczewo 44, 19-200 Grajewo


 


ZAPYTANIE OFERTOWE nr 14/2014


na dostawę i montaż wyposażenia kuchni (1 kpl.)


dotyczy:


umowa nr UDA-RPPD.03.02.02-20-016/12-00 z dnia 21.05.2013 r.


Oś Priorytetowa III: Rozwój turystyki i kultury,


Działanie 3.2: Wsparcie inwestycyjne przedsiębiorstw z branży turystycznej,


Poddziałanie 3.2.2: Małe i średnie przedsiębiorstwa,


Regionalny Program Operacyjny Województwa Podlaskiego na lata 2007-2013


o dofinansowanie realizacji projektu nr WND-RPPD.03.02.02-20-016/12 pt.: „Utworzenie wielofunkcyjnego pensjonatu w Rajgrodzie – adaptacja, rozbudowa i wyposażenie istniejącej nieruchomości nad Jeziorem Rajgrodzkim”


 


I.            Zamawiający


Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe DOMHAL Jarosław Dąbrowski


Wilczewo 44, 19-200 Grajewo


REGON 450189523


NIP 7191321539


Tel./fax 86 272 22 44


Mail: jarek.domhal@wp.pl


 


II.        Opis przedmiotu zamówienia i termin wykonania zamówienia




















Lp.



Nazwa przedmiotu zamówienia



Ilość



Jednostka miary



Termin wykonania zamówienia



1



Wyposażenie kuchni



1



komplet



31.10.2014 r.



 


Specyfikacja składowych zamówienia: wg załącznika nr 2


 


III.    Warunki ogólne


·         Jako zwycięzca wyłoniony zostanie ten dostawca, który zdobędzie najwięcej punktów za przedmiot zamówienia.


·         W przypadku przyznania więcej niż jednemu oferentowi takiej samej liczby punktów, elementem rozstrzygającym jest wartość proponowanej ceny (decyduje niższa cena oferenta).


·         Wyceny wykonane w walutach innych niż PLN, będą przeliczone na PLN na dzień porównania ofert po kursie średnim NBP z dnia ostatecznego terminu składania ofert.


·         W przypadku gdy w opisie przedmiotu zamówienia zostały wskazane nazwy, znaki towarowe lub typy  materiałów czy produktów lub normy, aprobaty, specyfikacje czy systemy Zamawiający dopuszcza oferowanie materiałów lub rozwiązań równoważnych, pod warunkiem, że zapewnią uzyskanie parametrów technicznych nie gorszych od określonych w dokumentacji, a Wykonawca uzyska dla zaproponowanych rozwiązań równoważnych akceptację Zamawiającego, w terminie niezakłócającym realizacji harmonogramu.


·         Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych i/lub wariantowych.


 


IV.       Kryteria oceny ofert


Kryteria oceny każdej ze składowych ofert (max. 100 pkt. do zdobycia w ramach każdej z kategorii wchodzących w skład określonej części):


1.      Cena netto – 80% (max. 80 pkt.)


2.      Okres gwarancji – 20% (max. 20 pkt.)


Razem 100% = 100 pkt.


 


Sposób oceny oferty (dla każdej ze składowych ofert częściowych) :


Zamawiający dokona oceny ofert na podstawie wyniku osiągniętej liczby punktów wyliczonych w oparciu o następujące kryteria i ustaloną punktację do (100% = 100 pkt):


1.      Ocena kryterium „Cena netto” - (Cena oferty najtańszej  w ramach danej kategorii oferty / Cena oferty badanej w ramach danej kategorii oferty) x 80 =


2.      Ocena kryterium „Okres gwarancji” – (Liczba miesięcy okresu gwarancji oferty badanej / Liczba miesięcy najdłuższego okresu gwarancji) x 20 =


 


V.           Sposób przygotowania oferty


Oferta winna być:


·         Przygotowana na Formularzu Ofertowo-Cenowym – Załącznik nr 1


·         Opatrzona datą sporządzenia,


·         Opatrzona danymi oferenta tj. adresem lub siedzibą oferenta, numerem telefonu, numerem NIP.


·         Opatrzona pieczęcią i podpisem osoby/osób uprawnionych. W przypadku oferty wysłanej na adres e-mail oferta powinna zawierać dane osoby uprawnionej do sporządzenia oferty.


·         Termin ważności oferty – 60 dni od daty wystawienia oferty.


·         Do oferty należy dołączyć szczegółową specyfikację oferowanego przedmiotu zamówienia.


 


VI.       Miejsce oraz termin składania ofert


Oferty mogą być składane:


·         W formie elektronicznej za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres jarek.domhal@wp.pl.


·         W formie pisemnej za pośrednictwem faksu 86 272 22 44, poczty, kuriera lub też dostarczone osobiście do siedziby Zamawiającego w terminie do dnia 24.09.2014 r. do godz. 15:00.


 


VII.    Osoby upoważnione do kontaktów:


 


Elżbieta Dąbrowska, tel. 86 272 22 44 kom. 509 483 550


 


ZAŁĄCZNIKI:


1.       Załącznik nr 1 – Formularz ofertowo-cenowy


2.       Załącznik nr 2 – Opis przedmiotu zamówienia


Z poważaniem


………………………….    







Załącznik nr 1


FORMULARZ OFERTOWO-CENOWY


Do zapytania ofertowego nr 14/2014 na dostawę i montaż wyposażenia kuchni (1 kpl.) z dnia 17.09.2014 r.


I.       DANE OFERENTA



  1. Pełna nazwa firmy .....................................................................................................
  2. Siedziba.....................................................................................................................
  3. REGON......................................................................................................................
  4. NIP............................................................................................................................
  5. Telefon, fax................................................................................................................
  6. E-mail........................................................................................................................
  7. Osoba upoważniona do kontaktów................................................................................

 


II.     PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


























Lp.



Nazwa przedmiotu zamówienia



Ilość



Jednostka miary



Cena jednostkowa netto


……………….. (waluta)



Wartość netto


……………….


(waluta)



Stawka VAT %



Okres gwarancji


(w miesiącach)



1



Wyposażenie kuchni



1



komplet



 



 



 



 



 


Łączna wartość netto..............................................................................................................


Słownie .................................................................................................................................


            .................................................................................................................................


Wyceny wykonane w walutach innych niż PLN, będą przeliczone na PLN na dzień porównania ofert po kursie średnim NBP z dnia ostatecznego terminu składania ofert.


 


III. SPOSÓB OBLICZANIA CENY OFERTY


 


Cena oferty jest ceną całkowitą netto z dostawą i montażem przedmiotu zamówienia uwzględniającą:



  • Koszty transportu krajowego i zagranicznego,

  • Ubezpieczenie towaru w kraju i zagranicą,

  • Należności celne/cło, podatek graniczny.


 


IV. Oświadczamy, że oferujemy dostawę i montaż przedmiotu zamówienia za cenę określoną w niniejszym Formularzu Ofertowo-Cenowym. Ceny nie ulegną wzrostowi do końca trwania umowy.


V.    Oświadczamy, że uzyskaliśmy konieczne informacje potrzebne do przygotowania oferty.


VI. Oświadczamy, że oferta jest ważna przez 60 dni od daty jej złożenia.


 


 


 


…………………………….……………………      ………………………………………………………………………….


         (Data, miejsce)                         (Podpis i pieczątka osoby upoważnionej do reprezentowania firmy)





Załącznik nr 2


OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA


 


W załączonym pliku PDF

Kontakt

Elżbieta Dąbrowska
tel. 86 272 22 44
kom. 509 483 550

Rozstrzygnięcie


Grajewo, dnia 07.10.2014 r.


Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe


DOMHAL Jarosław Dąbrowski


Wilczewo 44, 19-200 Grajewo


 


PROTOKÓŁ Z WYBORU DOSTAWCY


dotyczy:


umowa nr UDA-RPPD.03.02.02-20-016/12-00 z dnia 21.05.2013 r.


Oś Priorytetowa III: Rozwój turystyki i kultury,


Działanie 3.2: Wsparcie inwestycyjne przedsiębiorstw z branży turystycznej,


Poddziałanie 3.2.2: Małe i średnie przedsiębiorstwa,


Regionalny Program Operacyjny Województwa Podlaskiego na lata 2007-2013


o dofinansowanie realizacji projektu nr WND-RPPD.03.02.02-20-016/12 pt.: „Utworzenie wielofunkcyjnego pensjonatu w Rajgrodzie – adaptacja, rozbudowa i wyposażenie istniejącej nieruchomości nad Jeziorem Rajgrodzkim”


 


 


I.     Zamawiający


Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe DOMHAL Jarosław Dąbrowski


Wilczewo 44, 19-200 Grajewo


REGON 450189523


NIP 7191321539


Tel./fax 86 272 22 44


Mail: jarek.domhal@wp.pl


 


 


II. Złożone oferty


W odpowiedzi na zapytanie ofertowe nr 14/2014 na dostawę i montaż wyposażenia kuchni (1 kpl.) z dnia 17.09.2014 r. przesłane bezpośrednio potencjalnym dostawcom oraz udostępnione publicznie na stronach internetowych: WWW.domhal.ns24.biz; WWW.wrotapodlasia.pl/zampub/ oraz w siedzibie firmy: Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe DOMHAL Jarosław Dąbrowski, ul. Wilczewo 44, 19-200 Grajewo, w terminie do dnia 24.09.2014 wpłynęły oferty od następujących firm:


1.  SIGIS Grzegorz Sikora, ul. Korepty 13s, 30-864 Kraków;


2.  Gastro-Tech Marzena Grzelińska, ul. Ścinawska 37, 59-300 Lubin;


3.  „Drzewiarzbis” Sp. z o.o., ul. Kardynała Wyszyńskiego 46a, 87-600 Lipno;


4.  HERNOX Sp. z o.o., ul. Śląska 53, 81-304 Gdynia;


5.  MULTI FRIGO Sp. z o.o., ul. Bursaki 18, 20-150 Lublin;


6.  INVEST HORECA BISTRO Mariusz Gajdos, ul. Zawiszy Czarnego 24, 33-300 Nowy Sącz;


7.  P.U.H. Gastro-Tech Jarosław Przybyłowski, Al. Grunwaldzka 615, 80-337 Gdańsk;


8.  MIG Import-Eksport Głowacki Sp. J., ul. Elewatorska 29A, Białystok, ul. Kilińskiego 5, 19-300 Ełk(oddział);


9.  INVEST HORECA Jacek Gargula, ul. B. Prusa 151a, 33-300 Nowy Sącz;


10.    Conrad Company Konrad Kaczyński, Kolonia Porosły 55, 16-070 Choroszcz.


 


Zapytanie zostało wysłane w dniu 17.09.2014 r. drogą pocztową do następujących potencjalnych dostawców:


·     Conrad Company, Kolonia Porosły 55, 16-070 Choroszcz;


·     MERIDON, ul. Garibaldiego 104, 04-078 Warszawa;


·     SIGIS, ul. Korepty 13s, 30-864 Kraków.


 


W dniu 18.09.2014 r. wpłynęły pytania dotyczące Załącznika nr 2 do zapytania ofertowego o następującej treści:


 


Pytanie:


„Jak przygotowane są pomieszczenia i media(prąd,woda, gaz). Czy montaż będzie dotyczył jedynie podłączenia urządzeń do gotowej instalacji? Czy nie ma przeszkód (wąskie drzwi, klatki schodowe) aby bez uszkodzenia budynku i urządzeń bezpiecznie wnieść je na miejsce przeznaczenia? Czy posiadają Państwo plan sytuacyjny obiektu na którym widać rozmieszczenie sprzętu i mediów?”


 


W dniu 19.09.2014 r. odpowiedź na pytania opublikowano na stronach internetowych: WWW.domhal.ns24.biz; WWW.wrotapodlasia.pl/zampub/ oraz w siedzibie firmy: Przedsiębiorstwo Usługowo-Handlowe DOMHAL Jarosław Dąbrowski, ul. Wilczewo 44, 19-200 Grajewo, a także rozesłano do wszystkich uczestników postępowania. Treść odpowiedzi na pytania:


 


Odpowiedź:


·     Jak przygotowane są pomieszczenia i media(prąd, woda, gaz) - Pomieszczenia kuchni wyposażone są w media (prąd i wodę).


·     Czy montaż będzie dotyczył jedynie podłączenia urządzeń do gotowej instalacji? – Tak.


·     Czy nie ma przeszkód (wąskie drzwi, klatki schodowe) aby bez uszkodzenia budynku i urządzeń bezpiecznie wnieść je na miejsce przeznaczenia? Zdaniem Zamawiającego nie ma przeszkód.


·     Czy posiadają Państwo plan sytuacyjny obiektu na którym widać rozmieszczenie sprzętu i mediów? – Nie posiadamy takiego planu. Zamawiający zaprasza zainteresowane firmy do przeprowadzenia wizji lokalnej na terenie pensjonatu.


 


Po zweryfikowaniu ofert, w dniu 29.09.2014 r. i 03.10.2014 r. wysłano wezwania do uzupełnienia ofert do następujących dostawców:


·     SIGIS Grzegorz Sikora, ul. Korepty 13s, 30-864 Kraków – w związku z niejasnością w szczegółowej specyfikacji oferowanego przedmiotu zamówienia dotyczącą pojemności szafy chłodniczej i mroźniczej.


·     INVEST HORECA BISTRO Mariusz Gajdos, ul. Zawiszy Czarnego 24, 33-300 Nowy Sącz – w związku z podaniem różnych wariantów urządzeń bez zaznaczenia, który wariant urządzenia oferuje dostawca. Ponadto wezwanie dotyczyło błędnie wyliczonej ceny jednostkowej netto i wartości netto.


·     P.U.H. Gastro-Tech Jarosław Przybyłowski, Al. Grunwaldzka 615, 80-337 Gdańsk – w związku z brakiem w ofercie szczegółowych parametrów oferowanych urządzeń.


·     MIG Import-Eksport Głowacki Sp. J., ul. Elewatorska 29A, Białystok, ul. Kilińskiego 5, 19-300 Ełk(oddział) – w związku z brakiem w ofercie nazw producenta, typów i modeli oferowanych urządzeń, a także błędnie wyliczonej ceny jednostkowej netto oraz wartości netto za wykonanie przedmiotu zamówienia.


·     INVEST HORECA Jacek Gargula, ul. B. Prusa 151a, 33-300 Nowy Sącz – w związku z niedostarczeniem szczegółowej specyfikacji oferowanego przedmiotu zamówienia.


Wezwani dostawcy uzupełnili oferty we wskazanym zakresie.


 


Kryteria stawiane w specyfikacji, spełniły w całości oferty firm:


·     SIGIS Grzegorz Sikora, ul. Korepty 13s, 30-864 Kraków;


·     Conrad Company Konrad Kaczyński, Kolonia Porosły 55, 16-070 Choroszcz


i w związku z tym podlegały ocenie wg ustalonych w zapytaniu ofertowym kryteriów.


 


Oferty firm nie spełniające wymogów zapytania:


·     Gastro-Tech Marzena Grzelińska, ul. Ścinawska 37, 59-300 Lubin – oferta odrzucona ze względu na wymiary oferowanych urządzeń – piec konwekcyjno-parowy 898x867x1820 (zgodnie z wytycznymi opisu przedmiotu zamówienia – 840-850x765-775x1035-1045 mm), szatkownica rozdrabniarka do warzyw 230x230x160 (zgodnie z wytycznymi opisu przedmiotu zamówienia – 210-220x420-430x730-740 mm).


·     „Drzewiarzbis” Sp. z o.o., ul. Kardynała Wyszyńskiego 46a, 87-600 Lipno – oferta odrzucona ze względu na niezgodność oferty z wytycznymi opisu przedmiotu zamówienia (wymagane parametry frytkownicy podwójnej: moc elektryczna 18 kW, 2 kosze; parametry frytkownicy w ofercie: moc 9 kW, w komplecie kosz: 210x350x110 mm);


·     HERNOX Sp. z o.o., ul. Śląska 53, 81-304 Gdynia – oferta odrzucona ze względu na niezgodność oferty z wytycznymi opisu przedmiotu zamówienia (wymagane parametry szafy chłodniczej 700L ze stali nierdzewnej i szafy mroźniczej 700L ze stali nierdzewnej: wymiary 740x850x2100 mm; parametry ww. szaf w ofercie: wymiary 730x845x2100 mm).


·     MULTI FRIGO Sp. z o.o., ul. Bursaki 18, 20-150 Lublin - oferta odrzucona ze względu na niezgodność oferty z wytycznymi opisu przedmiotu zamówienia: wymagane parametry półki wiszącej podwójnej (3.11): 600x300x250 mm; parametry półki wiszącej podwójnej w ofercie: 600x300x700 mm; wymagane parametry półki wiszącej (3.12): 600x300x390; parametry półki wiszącej w ofercie: 600x300x250; wymagane parametry patelni elektrycznej: 700x847x915 mm, parametry patelni elektrycznej w ofercie: 700x786x912 mm; wymagane parametry płyty grzewczej: 480-290x410-420x275-285mm; parametry płyty grzewczej w ofercie: 640x440x175 mm.


·     INVEST HORECA BISTRO Mariusz Gajdos, ul. Zawiszy Czarnego 24, 33-300 Nowy Sącz - oferta odrzucona ze względu na niezgodność oferty z wytycznymi opisu przedmiotu zamówienia: wymagane parametry szatkownicy/rozdrabniarki do warzyw: 210-220x420-430x730-740 mm; parametry szatkownicy w ofercie: 42,5x21,5x49,5 cm.


·     P.U.H. Gastro-Tech Jarosław Przybyłowski, Al. Grunwaldzka 615, 80-337 Gdańsk -  oferta odrzucona ze względu na niezgodność oferty z wytycznymi opisu przedmiotu zamówienia: wymagane wymiary szafy chłodniczej 1300L ze stali nierdzewnej: 1340x800x2010 mm; parametry szafy chłodniczej 1300L ze stali nierdzewnej w ofercie: 1390x810x2020 mm; wymagane parametry szafy chłodniczej 700L ze stali nierdzewnej i szafy mroźniczej 700L ze stali nierdzewnej: wymiary 740x850x2100 mm; parametry ww. szaf w ofercie: wymiary 695x810x2020 mm, wymagane parametry frytkownicy podwójnej:800x700x250mm; parametry frytkownicy w ofercie: 800x700x900mm.


·     MIG Import-Eksport Głowacki Sp. J., ul. Elewatorska 29A, Białystok, ul. Kilińskiego 5, 19-300 Ełk(oddział) - oferta odrzucona ze względu na niezgodność oferty z wytycznymi opisu przedmiotu zamówienia: wymagane parametry szatkownicy/rozdrabniarki do warzyw: 210-220x420-430x730-740 mm; parametry szatkownicy w ofercie: 320x304x590 mm; wymagane parametry stołu chłodniczego 3-drzwiowego ze zlewem: 1800x700x850mm, parametry stołu chłodniczego 3-drzwiowego ze zlewem w ofercie: 1820x700x850 mm; wymagane parametry patelni elektrycznej: 700x847x915 mm, parametry patelni elektrycznej w ofercie: 700x786x912 mm; wymagane parametry wózka kelnerskiego 3-półkowego: 800x600x850mm, parametry wózka kelnerskiego 3-półkowego w ofercie: 800x600x920.


·     INVEST HORECA Jacek Gargula, ul. B. Prusa 151a, 33-300 Nowy Sącz - oferta odrzucona ze względu na niezgodność oferty z wytycznymi opisu przedmiotu zamówienia: wymagane parametry szatkownicy/rozdrabniarki do warzyw: 210-220x420-430x730-740 mm; parametry szatkownicy w ofercie: 425x215x495 mm; wymagane wymiary szafy chłodniczej 1300L ze stali nierdzewnej: 1340x800x2010 mm; parametry szafy chłodniczej 1300L ze stali nierdzewnej w ofercie: 1314x845x2100 mm; wymagane parametry szafy chłodniczej 700L ze stali nierdzewnej i szafy mroźniczej 700L ze stali nierdzewnej: wymiary 740x850x2100 mm; parametry ww. szaf w ofercie: wymiary 730x845x2100 mm, wymagane wymiary patelni elektrycznej: 700x847x915 mm, parametry patelni elektrycznej w ofercie: 700x600x850; wymagane parametry płyty grzewczej: 480-290x410-420x275-285mm; parametry płyty grzewczej w ofercie: 640x440x175.


 


 


Ocena ofert spełniających kryteria:






























Lp.



Nazwa firmy



Oferta:


model/typ



Zaproponowana cena za 1 szt. (w PLN)



Okres gwarancji (w miesiącach)



Liczba zdobytych punktów



1



Conrad Company Konrad Kaczyński, Kolonia Porosły 55, 16-070 Choroszcz


 



Wyposażenie kuchni (1 kpl.)



120 812,30



48



100,00



2



SIGIS Grzegorz Sikora, ul. Korepty 13s, 30-864 Kraków



Wyposażenie kuchni (1 kpl.)



152 300,00



24



73,46



 


W przedmiotowym postępowaniu jako najkorzystniejszą wybrano ofertę firmy Conrad Company Konrad Kaczyński, Kolonia Porosły 55, 16-070 Choroszcz, która zdobyła najwyższą ilość punktów tj. 100,00 pkt.


 


Sposób obliczania punktacji:


Kryteria oceny każdej ze składowych ofert (max. 100 pkt. do zdobycia w ramach każdej z kategorii wchodzących w skład określonej części):


1.      Cena netto – 80% (max. 80 pkt.)


2.      Okres gwarancji – 20% (max. 20 pkt.)


Razem 100% = 100 pkt.


 


Sposób oceny oferty (dla każdej ze składowych ofert częściowych) :


Zamawiający dokona oceny ofert na podstawie wyniku osiągniętej liczby punktów wyliczonych w oparciu o następujące kryteria i ustaloną punktację do (100% = 100 pkt):


1.      Ocena kryterium „Cena netto” - (Cena oferty najtańszej  w ramach danej kategorii oferty / Cena oferty badanej w ramach danej kategorii oferty) x 80 =


2.      Ocena kryterium „Okres gwarancji” – (Liczba miesięcy okresu gwarancji oferty badanej / Liczba miesięcy najdłuższego okresu gwarancji) x 20 =


 


Oferta firmy Conrad Company Konrad Kaczyński, Kolonia Porosły 55, 16-070 Choroszcz:


a.       Cena netto:  (120 812,30 zł/ 120 812,30 zł) x 80 = 80


b.       Okres gwarancji: (48/48) x 20 = 20


Łączna punktacja: 80 + 20 = 100 pkt.


 


Oferta firmy SIGIS Grzegorz Sikora, ul. Korepty 13s, 30-864 Kraków:


a.      Cena netto:  (120 812,30 zł /152 300,00 zł) x 80 = 63,46


b.      Okres gwarancji: (24/48) x 20 = 10


Łączna punktacja: 63,46 + 10= 73,46 pkt.


Pieczęć i podpis