zapytanie ofertowe - usługa cateringowa w Białostockim Muzeum Wsi podczas festiwalu sokolniczego
Tytuł | zapytanie ofertowe - usługa cateringowa w Białostockim Muzeum Wsi podczas festiwalu sokolniczego |
---|---|
Typ Zamówienia | Transakcje nieobjęte ustawą Pzp |
Kategoria | Usługi |
Status Postępowania | W trakcie |
Termin składania ofert | 2015-08-28 |
Białystok, dnia 19.08.2015r.
ZAPYTANIE OFERTOWE
Muzeum Podlaskie w Białymstoku składa zapytanie ofertowe na usługę gastronomiczną/cateringową w terminie 12-13 września 2015r. na terenie Białostockiego Muzeum Wsi podczas imprezy plenerowej – festiwalu sokolniczego.
I. INFORMACJE O ZAMAWIAJĄCYM
Muzeum Podlaskie w Białymstoku
Ratusz, Rynek Kościuszki 10
15-426 Białystok
NIP: 542-10-06-132
Uprawnieni do kontaktów z Wykonawcami są:
- Joanna Olechno – kierownik Działu Administracyjno – Gospodarczego, tel. 515-263-998, e-mail: administracja@muzeum.bialystok.pl
II. TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Postępowanie nie jest objęte ustawą z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych. Wartość zamówienia nie przekracza wyrażonej w złotych równowartości kwoty 30.000 euro. (art. 4 pkt. 8 ustawy, Dz. U. z 2013 r. poz. 907 z późn. zm). Postępowanie prowadzone jest na podstawie Regulaminu wprowadzonego Zarządzeniem nr 17/2014 Dyrektora Muzeum Podlaskiego z dnia 10.07.2014r. w sprawie zasady i trybu udzielania oraz realizacji przez Muzeum Podlaskim w Białymstoku zamówień na dostawy, usługi i roboty budowlane o wartości szacunkowej nie przekraczającej wyrażonej w złotych równowartości kwoty 30 000,00 euro netto oraz określonych w art. 4 pkt 8b ustawy Prawo zamówień publicznych.
Przedmiot zamówienia realizowany będzie w ramach zadania „Ośrodek edukacji ekologicznej Muzeum Podlaskiego w Białymstoku – Sokolarnia” w ramach Mechanizmu finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego 2009- 2014 PL 02
- PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
Przedmiotem zamówienia jest:
- Usługa gastronomiczna w dniu 12 września 2015r. (sobota)
- Danie 1: godzina 13.00 – 50 porcji
- Porcja - bigos myśliwski z dziczyzny (min. 300 g) + kiełbasa ( min. 200 g )+ 4 kromki chleba
- kawa i herbata, do gorących napojów podanie dodatków: mleko, cytryna, cukier;
- woda mineralna gazowana i niegazowana (co najmniej 0,5 l. na osobę), soki owocowe (co najmniej 0,25 l. na osobę)
- Danie 2: godzina 18.00 – 50 porcji
- Porcja - gołąbki z dziczyzny (2 szt.- min. 400 g) + ziemniaki (min. 150 g) + ogórek kiszony ( min. 100 g.)
- kawa i herbata, do gorących napojów podanie dodatków: mleko, cytryna, cukier;
- woda mineralna gazowana i niegazowana (co najmniej 0,5 l. na osobę), soki owocowe (co najmniej 0,25 l. na osobę)
- Dania mają być serwowane na talerzach jednorazowych o średnicy 21 cm wraz z jednorazowymi sztućcami
- Serwowane dania mają być ciepłe
- Dania mają być serwowane pod namiotami: ze stołami i miejscami do siedzenia w sumie na 20 osób, osłonięte z 2 stron
- Namioty należy rozstawić dnia 12.09.2015 r. do godz. 12.30 w miejscu wyznaczonym przez organizatora i zabrane tego samego dnia do godziny 20.00
- Usługa gastronomiczna w dniu 13 września 2015r. (niedziela) – 120 porcji
- Catering dla zespołów, posiłki wydawane od godz. 10:00 do godz. 17:00
- Porcja - gulasz z dziczyzny (min. 300 g) + kasza gryczana ( min. 150 g) + ogórek kiszony ( min. 100 g.)
- kawa i herbata, do gorących napojów podanie dodatków: mleko, cytryna, cukier;
- woda mineralna gazowana i niegazowana (co najmniej 0,5 l. na osobę), soki owocowe (co najmniej 0,25 l. na osobę)
- Dania mają być serwowane na talerzach jednorazowych o średnicy 21 cm wraz z jednorazowymi sztućcami
- Serwowane dania maja być ciepłe
- Dania mają być serwowane pod namiotami: ze stołami i miejscami do siedzenia w sumie na 20 osób, osłonięte z 2 stron
- Namioty należy rozstawić dnia 13.09.2015 r. do godz. 9.00 w miejscu wyznaczonym przez organizatora i zabrane tego samego dnia do godziny 19.00
- Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany godzin realizacji usługi.
- Wykonawca zobowiązany będzie do:
a) Wykonania i realizacji usługi zgodnie ze stosownymi przepisami związanymi z zachowaniem norm zbiorowego żywienia
b) Zapewnienie profesjonalnej obsługi odpowiedniej do liczby korzystających z cateringu
c) Zachowania czystości na obszarze konsumpcji, udostępnienia własnych pojemników na odpady
- TERMIN WYKONANIA I PŁATNOŚCI
- Festiwal sokolniczy w terminie 12-13 września 2015r.
- Rozliczenie nastąpi po protokolarnym odbiorze całego przedmiotu umowy, w ciągu 30 dni od dostarczenia faktury do siedziby Zamawiającego.
V. INFORMACJE O WARUNKACH UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
- Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania;
Ocena spełnienia przez wykonawcę warunków, o których mowa w niniejszym ogłoszeniu nastąpi na podstawie przedłożonych w ofercie oświadczeń lub dokumentów.
- DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA JAKIE NALEŻY PRZEDSTAWIĆ W OFERCIE
- Wypełniony zgodnie z treścią i podpisany formularz „Oferta” wraz z załącznikami do oferty, stanowiący Załącznik Nr 1
- Aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej wydane w drodze decyzji, przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej (zatwierdzającej do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie przygotowywania potraw w oparciu o surowce, półprodukty i świadczenia usług cateringowych transportem własnym).
- Wypis z KRS lub CEIDG
- MIEJSCE I TERMIN ZŁOŻENIA OFERTY
Ofertę wraz z załącznikami należy złożyć do dnia 28.08.2015r.w formie papierowej na adres:
Muzeum Podlaskie w Białymstoku
Ratusz, Rynek Kościuszki 10,
15-426 Białystok
lub w formie elektronicznej jako skan podpisanej oferty wraz z wymaganymi załącznikami na adres: administracja @muzeum.bialystok.pl
Załącznik nr 1
OFERTA
Zamawiający:
Muzeum Podlaskie w Białymstoku
Ratusz, Rynek Kościuszki 10
15-426 Białystok
W odpowiedzi na zapytanie ofertowe z dnia ……………… w postępowaniu prowadzonym bez zastosowania przepisów Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych / t.j. Dz. U. z 2013 r., poz. 907 z późn. zm. /, z uwagi na treść art. 4 pkt 8/8b ustawy , składam ofertę na: usługę gastronomiczną/cateringową w terminie 12-13 września 2015r. na terenie Białostockiego Muzeum Wsi podczas imprezy plenerowej – festiwalu sokolniczego.
Nazwa i adres Wykonawcy : …………………………………………………………….
Oferowana cena łączna:
Netto: ………………………………….zł
/słownie netto/ …………………………………………………………………………
podatek VAT: ……% ………………………….zł
/słownie VAT/ …………………………………………………………………………..
Brutto: ………………………………...zł
/słownie brutto………………………………………………………………………
Osoba do kontaktu ze strony Wykonawcy:…………………………………………………..
tel. …………………….e-mail………………………
Oświadczamy, że:
- Zapoznaliśmy się z zapytaniem ofertowym wraz z załącznikami i nie wnosimy zastrzeżeń oraz zdobyliśmy konieczne informacje do przygotowania oferty.
- Oświadczamy, że zapoznaliśmy się z wymaganiami Zamawiającego, dotyczącymi przedmiotu zamówienia oraz wzorze umowy oraz akceptujemy zaproponowane przez Zamawiającego sposoby i terminy realizacji prac i nie wnosimy do nich żadnych zastrzeżeń.
- Jestem /jesteśmy/ uprawniony /uprawnieni/ do występowania w obrocie prawnym.
- Posiadam /posiadamy/ niezbędną wiedzę, doświadczenie oraz pracowników zdolnych do wykonania zamówienia.
- Uważamy się za związanych niniejszą ofertą na okres 30 dni od terminu składania ofert.
- Przedmiot zamówienia zamierzamy wykonać samodzielnie / przy użyciu podwykonawców.
- Oświadczamy, że akceptujemy wzór umowy stanowiący załącznik do zapytania ofertowego i zobowiązujemy się, w przypadku wybrania naszej oferty, do zawarcia umowy o zaproponowanej treści.
Załączniki do oferty:
- ……………………………….
- ………………………………….
- …………………………………..
- …………………………………….
……………dnia…………….. 2015 r.
...............................................................................
(podpis i pieczątka osób/y upoważnionej do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy)
Załącznik nr 2
ZAMAWIAJĄCY:
Muzeum Podlaskie w Białymstoku, Ratusz – Rynek Kościuszki 10, 15-426 Białystok
WYKONAWCA:
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Nazwa i adres Wykonawcy
OŚWIADCZENIE
O spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Oświadczamy, że spełniamy warunki dotyczące:
- posiadania uprawnień do wykonywania działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania;
- posiadania wiedzy i doświadczenia;
- dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia;
- sytuacji ekonomicznej i finansowej.
……………dnia…………….. 2015 r.
...............................................................................
(podpis i pieczątka osób/y upoważnionej do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy)
U M O W A NR AG/U/ /15 (projekt)
zawarta w dniu .............. .pomiędzy Muzeum Podlaskim w Białymstoku, 15-426 Białystok, Ratusz Rynek Kościuszki 10, wpisanym do rejestru instytucji kultury Województwa Podlaskiego pod numerem 3 reprezentowanym przez:
- mgr Andrzeja Lechowskiego – Dyrektora Muzeum
- mgr Danutę Jackowską – Głównego Księgowego,
zwanymą dalej „Zamawiającym”
a …………………………………………………………………………………………
wpisanym do ewidencji działalności gospodarczej prowadzonej przez ………………pod numerem……………., / do rejestru przedsiębiorców przez Sąd Rejonowy w …. pod numerem KRS ……. kapitał zakładowy ....... reprezentowanym przez:
1…………………………………………………
2……………………………………………….
zwanymą dalej „Wykonawcą”.
Zamawiający oświadcza, że przy wyborze Wykonawcy nie miały zastosowania przepisy ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo Zamówień Publicznych /tekst jednolity: Dz. U. z 2013 r. poz 907 z późn. zm/ - art.4 pkt. 8 ustawy
§ 1
- Przedmiotem umowy jest usługa gastronomiczna/cateringowa w terminie 12-13 września 2015r. na terenie Białostockiego Muzeum Wsi podczas imprezy plenerowej – festiwalu sokolniczego. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi zapytanie ofertowe z dnia……………………
- Przedmiot umowy, o którym mowa w ust. 1, realizowany jest w ramach zadania pn. „Ośrodek edukacji ekologicznej Muzeum Podlaskiego w Białymstoku – Sokolarnia” w ramach Mechanizmu finansowego Europejskiego Obszaru Gospodarczego 2009- 2014 PL 02
- Zmawiający zleca, a Wykonawca przyjmuje przedmiot umowy do wykonania.
§ 2
- Integralną częścią niniejszej umowy jest oferta Wykonawcy z dnia …… ………..
- Wykonawca oświadcza, iż przedmiot umowy wykona samodzielnie/ przy użyciu podwykonawców.
§3
- Za wykonanie przedmiotu umowy Strony ustalają wynagrodzenie w kwocie ….. netto + obowiązująca stawka VAT, tj. w kwocie brutto ......................., zgodnie z formularzem cenowym Wykonawcy z dnia……………………………………………..
- Podstawą do rozliczenia wykonania umowy będzie protokół odbioru wykonanego przedmiotu umowy, Protokół odbioru będzie stanowił podstawę do wystawienia faktury VAT za wykonany przedmiotu umowy.
- Zapłata nastąpi przelewem na konto Wykonawcy nr ………………………………………………………………………………………………. w terminie 30 dni od dnia dostarczenia faktury do siedziby Zamawiającego.
§ 4
- Przedstawicielem Zamawiającego w zakresie realizacji przedmiotu umowy jest pani Joanna Olechno - Kierownik Działu Administracyjno – Gospodarczego Muzeum Podlaskiego w Białymstoku tel. 515-263-998, mail: administracja@muzeum.bialystok.pl
- Przedstawicielem Wykonawcy jest……………………………….., tel……………………, mail……………………….
§ 8
- Strony postanawiają, że obowiązującą je formą odszkodowania za nie wykonanie lub nienależyte wykonanie przedmiotu umowy stanowią kary umowne.
- Wykonawca zapłaci Zamawiającemu kary umowne za:
a) 10% wynagrodzenia wynikającego z umowy , o którym mowa w §3 ust. 1 umowy, w przypadku odstąpienia od umowy przez Zamawiającego z powodu okoliczności, za które odpowiada Wykonawca lub odstąpienia od umowy przez Wykonawcę z przyczyn nie zależnych od Zamawiającego .
b) 5% wynagrodzenia wynikającego z umowy, o którym mowa w §3 ust. 1 umowy, w przypadku nie wykonania jakiegokolwiek punktu programu lub wykonania go w sposób niewłaściwy.
- Zamawiający zapłaci Wykonawcy kary umowne z tytułu odstąpienia od umowy z przyczyn niezależnych od Wykonawcy w wysokości 10% wynagrodzenia umownego brutto.
- Strony zastrzegają sobie prawo do odszkodowania uzupełniającego przewyższającego wysokość kar umownych do wysokości rzeczywiście poniesionej szkody.
- Naliczone kary umowne wyliczone na podstawie ust. 2 Zamawiający potrąci z faktury Wykonawcy, na co Wykonawca wyraża zgodę. Zamawiający może obciążyć Wykonawcę karą umowną na podstawie noty.
§ 10
Wykonawca zobowiązuje się do wykonania przedmiotu umowy z zachowaniem szczególnej staranności w oparciu o najnowsze zdobycze współczesnej wiedzy technicznej, zgodnie z zasadami sztuki i wiedzy zawodowej.
§ 11
- Zmiana postanowień zawartej umowy może nastąpić za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie w formie aneksu.
- Spory wynikające na tle niniejszej umowy strony poddają rozstrzygnięciu Sądu właściwego miejscowo ze względu na siedzibę Zamawiającego.
- W sprawach nieuregulowanych niniejszą umową stosuje się przepisy Kodeksu Cywilnego.
§ 12
Umowę sporządzono w trzech jednobrzmiących egzemplarzach, z których dwa otrzymuje Zamawiający i jeden egzemplarz Wykonawca.
Zamawiający: Wykonawca:
Ofertę złożyło 4 wykonawców:
- Kajar Katarzyna Przemielewska, Kuriany 6, 15-588 Białystok
Cena netto/brutto – 6370,00 zł/ 7835,10 zł
- PEGAZ 2 Adam Jarocki, Swobodna 9/21 15-756 Białystok
Cena netto/brutto – 5557,82 zł/ 6100,00 zł
- Casablanca Catering Sp. z o.o. Legionowa 10 lok. 209, 15-099 Białystok
Cena nett0/brutto – 5550,00 zł/ 6013,50 zł
- Kateleo Panasewicz, Zubrycki Sp. j., Marjańskiego 3 lok. U2 15-402 Białystok
Cena netto/brutto – 2968,39 zł/ 3590,00 zł
Oferta najkorzystniejsza – Nr 4.
Metryka strony